Cum se prepara narghilea

laybl
ctl lt ctr
Cos de cumparaturi
Produse 0
Total 0,00 RON
Comanda
cbl lb cbr
ctl lt ctr
cbl lb cbr
ctl lt ctr
Oferta speciala
Cărbuni narghilea - 5 COCOBRICO+1 gratis
150,00 RON 125,00 RON
cbl lb cbr
ctl lt ctr
cbl lb cbr
ctl lt ctr
Newsletter
Nume:
E-mail:
Aboneaza-ma
cbl lb cbr
spacer
spacer spacer

Ce inseamnă o narghilea funcţională?

O narghilea care are o etanşietate foarte bună, asigurată de cel puţin 2-3 garnituri, cele mai importante fiind cele de la furtun, creuzet (partea ceramică în care se pune aroma) şi cea dintre sticlă şi coloana de fum. În cazul unor modele de narghilea cu filet, garnitura dintre sticlă şi coloana de fum poate lipsi fără ca etanşeitatea să sufere. 

Dimensiunea narghilelei afectează foarte puţin funcţionalitatea unei narghilele. Cantitatea de fum fiind puţin redusă în cazul narghilelelor mai mici. Timpul de fumat nu este influenţat decât de dimensiunea creuzetului, adică de cantităţile de aromă şi cărbune folosite, timpul mediu de fumat fiind de aproximativ 45-60 min. 

Înălţimea recomandată de site-ul nostru este de 50-60 cm. Ideea că o narghilea mai înaltă scoate mai mult fum este total greşită. Factorii care influenţează cantitatea de fum este dimensiunea sticlei şi etanşeitatea. 

 

Cum se prepară:

Dacă doriţi să pregătiţi o narghilea şi nu ştiţi cum...urmăriţi pozele următoare şi sigur veţi reuşi:

1. Puneţi apă în sticlă astfel ca tija metalică să intre în apă 3-4cm (în cazul narghilelor de peste 50cm) sau 1-2cm (pentru narghilele mici sub 50cm)

2. Fixaţi coloana de fum în sticlă.

3. Verificaţi etanşeitatea. Pentru furtun astupaţi un capăt şi încercaţi să suflaţi pe celălalt. Pentru etanşeitatea narghilelei astupaţi cu mâna creuzetul şi încercaţi să trageţi pe furtun. Dacă simţiţi o senzaţie de vid înseamnă că este etanşă.

4. Fixaţi farfuria.

5. Apoi furtunul.

6. Pregătirea aromei: se răsfiră înainte de a se pune în creuzet. E normal să fie umedă şi nu uscată ca tutunul obişnuit de ţigară.

7. Se pune în creuzet fără a fi îndesată. Creuzetul se umple. Nu e recomandat să se pună multă aromă, dar să fie foarte răsfirată chiar dacă se va consuma mai repede.

8-9. Creuzetul se acoperă cu staniol (folie aluminiu). Apoi se găureşte cu o scobitoare. Se fac în jur de 20-30 de găuri. Nu trebuie facute largi astfel ca scrumul să cadă în găuri. SFAT: e bine să daţi o gaură în mijloc astfel încât scobitoarea să treacă pe partea cealaltă a creuzetului.

10. Se fixează creuzetul prin garnitură.

11. Se pun cărbunii peste staniol. Cărbunii au fost aprinşi înainte pe aragaz. E recomandat să puneţi doi cărbuni la început, iar după ce se aprinde să îndepărtaţi unul dintre ei. E bine să ardeţi aroma dinspre margine spre interior.

12. Se trage de 2-3 ori până se aprinde aroma. Apoi veţi simţi un fum mai dens.

 

Acum puteţi să vă relaxaţi şi să fumaţi narghileaua ca o pipă, inhalând din când în când. Dacă nu sunteţi fumător evitaţi să inhalaţi în piept.

Conduita în timp ce fumaţi o narghilea:

  1. Să nu aprindeţi niciodată ţigara de la carbunele aprins!
  2. Narghileaua nu trebuie niciodată aşezată mai sus decât nivelul scaunului pe care se stă!
  3. Niciodată nu pasaţi narghileaua direct unei alte persoane! Lăsaţi-o jos şi apoi cealaltă persoană o va ridica şi va fuma.
  4. Folosiţi furtunul narghilelei cu mâna dreaptă! Mâna stângă este considerată, de către fumătorii de narghilea, a fi murdară.                                                                                        

Metode pentru a menţine cât mai mult savoarea aroma:

  • puneţi gheaţa în vasul narghilelei chiar dacă puneţi apă foarte rece. Aceasta face experienţa mult mai fină şi mai agreabilă.
  • încercaţi să adăugaţi în apă suc de lămâie, portocală sau ceaiuri aromate. Vor îmbunătăţi aroma.
  • pentru o savoare mai dulce, puteţi adăuga vin în apă, cam 5 cm din înălţimea sticlei. Acesta se numeşte un fum “vesel” şi chiar puteţi simţi gustul vinului.
  • când începeţi să fumaţi narghileaua, puneţi cărbunele pe marginea creuzetului şi apoi rotiţi-l lăsând centrul liber. Centrul să fie ultimul loc pentru cărbune astfel încât aroma să se ardă de jur împrejur şi la final în centru.
  • cel mai bun mod de a păstra aroma, după ce a fost deschis, este la rece în frigider pus într-un vas sigilat. Acest lucru împiedică tutunul să se usuce şi să-şi piardă aroma.
Ca în cazul tuturor plăcerilor vieţii, evitaţi să folosiţi excesiv narghileaua.
 
spacer
layhr
spacer
Istoria narghilelei
Originea narghilelei se pierde pe taramurile Indiei de nord-vest la granita cu Pakistan, iar varsta depaseste o mie de ani.
Cum se prepara narghilea
Dacă doriţi să folosiţi narghileaua doar ca obiect decorativ este uşor de asamblat şi nu necesită un ghid de instalare.
Baruri
Propunere colaborare pentru cafenele şi baruri
Magazin de narghilele
Magazin virtual de narghilele
spacer
layr
laybl laybr
layb1

Site-ul narghilea.ro este proprietatea SC QUATRO-GRUP SRL RO16371722 | J40/6752/2004 | SEDIU: STR. GARNITEI NR 1 SECT. 4 BUCURESTI

Valid RSS feed  Valid XHTML 1.0 Transitional Valid CSS